Pel que fa al substantiu, en Coromines mateix diu que procedeix "per via sàvia" i estrictament és subtracció perquè procedeix del ll. subtractio, però reconeix que existeixen les formes "substr-, sustr-".
Al DCVB hi ha sostracció i substracció com a entrades secundàries que remeten a subtracció, on els únics exs. reals aportats són un substractio allatinat de Cauliach i un sostracció del dicc. Lacavalleria. Segurament no cal entrar en una casuística d'exemples, però al CTILC apareixen una colla de casos de substracció, tant en el sentit de 'sostracció, robatori' com en el de 'subtracció aritmètica, resta'.
Encara que la forma més correcta etimològicament sigui subtracció, la -s- afegida és absolutament normal (per analogia amb la -S- de SUBSTRAHĔRE), i no pas deguda a influència castellana. Tot reservant sostracció per al sentit de 'acció i efecte de sostraure o sostraure's', i subtracció per al de l'operació aritmètica, substracció es podria admetre com a forma secundària apta de funcionar amb tots dos sentits (al CTILC, p.ex. en Josep Pla ho utilitza amb el segon sentit, i l'Enric Valor amb el primer).