Com amb tantes altres parelles de mots, no hi hauria d'haver cap problema a admetre aquesta forma aguda al costat de la forma plana alvèol.
El dicc. de la Real Academia Española es limita a consignar la realitat del doble ús, i accepta tant alvéolo com alveolo, amb alvéolo com a forma principal.
D'altra banda, alvèol/alveol és de la família de obi, i d'obi deriven tant albelló 'claveguera' com albellol; i aquest, agut com l'altre, pot considerar-se'n duplicat popular.
Al CTILC apareixen no només cites de metges de principis del s. XX (Modest Furest, Josep Boniquet), sinó també d'un filòleg especialitzat en fonologia i dialectologia catalanes com Bernhard Schädel i de poetes reconeguts com en Josep M. López-Picó i en Màrius Torres.
El fet que en altres llengües el terme tingui l'accent a la -e- no impedeix l'acceptació de la variant amb accent en la -o- com a forma secundària.
En són casos paral·lels mal·lèol/mal·leol (germà culte de mallol) i nuclèol/nucleol. De les formes agudes n'hi ha també unes quantes ocurrències al CTILC. El DRAE inclou les dues formes nucleolo/nucléolo.
També molt pròxims són arèola/areola (germà culte d'erola) i bractèola/bracteola, també amb ocurrències en totes dues formes. El DRAE inclou les dues formes areola/aréola.
Sobre aurèola/aureola, al DECat en Coromines diu, a part de comentar que al DRAE s'admeten totes dues formes: "[DAg. cita un ex. d'aureola del Llibre de les dones d'Eiximenis: allí
no és cert com l'accentuava l'autor, [...] però en el Spill de JRoig el
mot apareix en rima amb escola, accentuat en o: "bé merexqué / per
semblant scola, / donchs, l'aureola / dels preycadós" (v. 11876); així
accentuen també JVerdaguer (Canigó XI "de poble en poble quan pels aires
vola, / estrella de claríssima aureola") i JAlcover, i Massó Torrents
en la seva prosa [...]; Fabra en el Dicc. Ortogr. tot i reconèixer que
es diu habitualment aureola, prefereix aurèola amb l'accentuació llatina
en aquest mot savi, i això és la forma que adopta en el seu Dicc.
Gen.],11 [...]." (VI, 83b38-53)
V. vacuola.